zondag 27 maart 2016

De HelleVeeg



De HelleVeeg is een nieuwe drama komedie geregisseerd door André van Duren, de regisseur van De Bende van Oss.
De film is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver A.F.Th.

De film verteld het verhaal van Tiny (Hannah Hoekstra) een dame met een grote mond wie een groot geheim met zich meedraagt.
Tiny
Door haar grote mond en soms wat te arrogante houding, weet ze het de mannen in haar leven moeilijk te maken. Hierdoor is ze nog steeds ongetrouwd, wat haar een schande maakt voor haar familie.

Haar familie behandelt haar ook als een mindere en zien haar meer als een soort bediende, die maar moet schoonmaken of nieuwe kopjes drinken inschenken.
Dankzij de manier waarop ze haar behandelen, heeft ze een hekel aan de meeste familie leden gekregen. Tiny heeft alleen nog maar een echte band met haar jongere neefje, die ze dingen leert wat hij niet van zijn moeder of grootouders zou leren. Samen met haar neefje probeert ze door haar zware leven te komen, opzoek naar de juiste man.
\
Deze film vertelt een soort Assepoester verhaal, waarin een minder geliefd kind al het werk in het huis moet doen, terwijl de rest maar wat loopt te lummelen of voor eigen vermaak zorgt.
De film begint als een komedie waar tante en neefje met elkaar geintje lopen uit te halen, maar van een komedie gaat het verhaal langzamer hand over naar een drama.

De film begint in de jaren 50 en speelt steeds verder af richten het nu. Ze laten goed zien dat je steeds verder de toekomst in gaat door goed gebruik te hebben gemaakt van een passende filmset en door bijvoorbeeld passende auto's, kleding en muziek in de scenes te gebruiken.
Het enige jammere van de tijdsprongen in de film is dat ze Hannah Hoekstra voor het grootste deel niet geloofwaardig ouder laten lijken. Het enige wat ze aanpassen is haar haarstijl. Ze hadden beter met wat make-up effecten iets met haar gezicht kunnen doen zodat het lijkt alsof ze ouder is geworden.
Het probleem met al die tijdsprongen is wel dat de film zo wat te lang is geworden en dat sommige periodes niet echt iets van waarde toevoegen aan het verhaal en dus beter weg gelaten hadden kunnen worden,

 Hannah Hoekstra levert goed acteerwerk als de hoofdrol speelster van de film. De rest van de cast goed het ook goed, maar zijn minder vergeleken Hannah, omdat ze niet zoveel aanwezig zijn in de film.
De rol van het neefje Albertje wordt in de film door verschillende acteurs gespeeld om de tijdsprongen zo geloofwaardiger te laten lijken. De acteurs die Albertje in het begin spelen, zijn nog jonge acteurs en hierdoor leveren ze niet het beste acteerwerk. Ze zijn vaak wat moeilijk te verstaan, maar dit komt omdat ze nog jong zijn.

Door de concurrentie van Batman V Superman in de bioscoop verwacht ik dat de film niet heel veel aandacht zal krijgen. De film is meer wat voor oudere vrouwen.

Ik geef de film als cijfer een: