zaterdag 12 december 2020

Bon Bini: Judeska in da House

 Bon Bini: Judeska in da House is een spin-off van de Bon Bini Holland films. Deze spin-off is geregisseerd door Jonathan Herman, dit is zijn eerste werk in de filmwereld. 

In de film brengt tante Judeska (Jandino Asporaat) haar nichtje naar het landgoed van haar nieuwe vriend, die de zoon van de Minister van Binnenlandse Zaken blijkt te zijn. Wanneer de Minster dan een landelijke lockdown afkondigt, komen Judeska en haar nichtje voor twee weken vast te zitten op het landgoed van de Minister. De rebelse Judeska moet het nu zien te redden bij een familie, die erg het tegenovergestelde van haar is. Dit zorgt voor een rommelige isolatie. 

Met deze komedie speelt Jandino op een speelse manier in op de actualiteit van dit jaar, waar Nederland ook door een intelligente lockdown is gegaan. Zo probeert hij met deze film toch nog wat verlichting te brengen tijdens deze duistere dagen. 

Deze film is zo vermakelijk en komisch voor fans van Jandino zijn humor en personage Judeska. De komedie in deze spin-off komt wel wat kleinere over, want in de andere Bon Bini films speelt Jandino meer verschillende personages. Nu hij voor een lange tijd  alleen hetzelfde personage speelt, komt de komedie op een moment wel wat herhaaldelijk over. 

Ondanks dat de relatie tussen Judeska haar nichtje en de zoon van de Minister van Binnenlandse zaken in de film niet zo sterk naar voren komt, weet Jandino als Judeska de film samen met Cynthia Abma als de vrouw van de minster draaiende te houden.  

vrijdag 11 december 2020

Zwaar Verliefd! 2

Zwaar Verliefd! 2 is het vervolg van de romantische komedie Verliefd! uit 2018. Dit vervolg is geregisseerd door Marc Willard, die meer bekend is als regisseur van verschillende afleveringen van verschillende tv-series. 

In de film zijn Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) ondanks elkaars tegenpolen nog steeds verliefd op elkaar en besluiten te gaan samenwonen. Eenmaal samen in hetzelfde huis lijken hun tegenpolen het stelletje toch wat uit elkaar te trekken. Wanneer Isa dan ook gevoelens begint te krijgen voor haar nieuwe collega Hugo (Frederik Brom) begint ze aan haar gemaakte keuzes te twijfelen.  

Dit vervolg is vermakelijk, maar gaat wat in tegen het concept van de eerste film. In de eerste Zwaar verliefd film was Barbara Sloesen een meer onzeker personage die dacht geen man te kunnen krijgen, omdat ze dacht een pondje te zwaar te zijn voor relaties. Nu haar personage toch een man heeft weten te vinden en van plan is om met hem te gaan samenwonen, lijkt ze haar kansen op geluk te vergooien wanneer er ineens nog een man in haar geïnteresseerd lijkt te zijn. Ondanks dat de film zo probeert in te spelen op de onzekerheden die je in het normale en het liefdesleven kunt tegenkomen, doet het verhaal de film wil in een standaard romantische komedie veranderen waar de personages in driehoeksverhoudingen terecht komen en weer vele clichés situaties meemaken. 

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door de filmcast, maar door het verhaal lijkt het soms of de prestaties en gebeurtenissen uit de eerste film niet echt meer meespelen in dit vervolg. Hierdoor moeten de acteurs hun personages op een wat andere manier neerzetten. Barbara Sloesen doet het goed in de hoofdrol, maar door het script lijkt haar personage soms meer verwend in plaats van echt onzeker zoals ze in het eerste deel was. Jim Bakkum doet het ook goed als de partner van het hoofdpersonage, maar in dit vervolg moet hij speeltijd weggeven aan het nieuwe personage van Frederik Brom die het hoofdpersonage ook probeert te versieren, om te bewijzen dat hij een betere match voor haar is. 


donderdag 22 oktober 2020

Buiten is het Feest

 Buiten is het Feest is een nieuw drama geregisseerd door Jelle Nesna, de regisseur van Carmen van het noorden. 

De film gaat over de zangeres Sonne (Abbey Hoes), die na de plotselinge dood van haar zus haar nichtje in huis neemt. Wanneer de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne gedwongen er alles aan te doen om haar nichtje bij haar te houden. Hiervoor moet ze de confrontatie aangaan met haar eigen traumatische verleden en geheimen van toen nu openbaar maken. 

Met deze film proberen ze net zoals het gelijknamige boek waar deze film op gebaseerd is het probleem van misbruik openbaar bespreekbaar te maken. Dit kan voor vele een liever iets zijn dat ze geheim of meer in privé kringen bespreken. De film probeert te tonen dat zulke dingen meer openbaar gemaakt kunnen worden, om het beter te bestrijden en te verhelpen. Het is dan jammer dat ze het in de film veilig spelen en je als kijker voor bepaalde dingen zelf een beeld laten scheppen. 

Zo is het ook jammer dat de personages in de film niet echt duidelijk zijn uitgewerkt. Abbey Hoes komt wel goed over als iemand met haar persoonlijke geheimen. Doordat haar personage deze lange tijd in de film niet goed naar voren te brengt, komt ze wel wat eenzijdig over als iemand die liever haar problemen wegwerkt in haar muziekcarrière. Wanneer ze dan de strijd aan moet gaan voor de voogdij van haar nichtje komt ze gelukkig wat sterker naar voren. Eelco Smits komt in de flashbacks wel goed over als de stiefvader van de twee zussen, die al snel neergezet wordt als een gruwelijk personage waar je als kijker al snel een hekel aan krijgt.      

donderdag 8 oktober 2020

Casanova's

Casanova's is een nieuwe romantische komedie geregisseerd en deels geschreven door Jamel Aattche, de regisseur van Zwaar verliefd! en Fighting Fish.

In de film moet de onzekere journalist Bas (Jim Bakkum) undercover gaan, om onderzoek te doen naar de mysterieuze dating coach Don Marco (Tygo Gernandt). Don Marco brengt binnenkort namelijk zijn tweede boek uit met dating tips. Bas heeft voor zijn undercover opdracht de taak om een dating cursus van Don Marco te volgen, om te bewijzen dat Don Marco al zijn acties ondergaat om alleen geld te verdienen. Wanneer Bas met de dating cursus begint, leert hij dat Don Marco zijn assistente zijn oude jeugdliefde Roos (Lieke van Lexmond) is. Dit maakt de situatie ongemakkelijker voor Bas, maar als hij slim gebruik maakt van de cursus kan hij weer een kans maken bij zijn oude jeugdliefde. 

Regisseur Jamel Aattche is met het idee voor deze film gekomen dankzij een van zijn vrienden, die zelf ook echt een dating coach is. Hier heeft hij onderzoek gedaan naar hoe dating coaches te werk gaan en deze informatie heeft hij weer in zijn film verwerkt. Ondanks dit onderzoek blijft de film helaas wel weer een voorspelbare romantische komedie met de bekende clichés.  

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door Jim Bakkum en Lieke van Lexmond, hun relatie wordt al snel de hoofdzaak van de film. Het is alleen wat ongeloofwaardig dat iemand met de looks van Jim Bakkum in de dating wereld als een onzeker en wat verlegen iemand overkomt. Ondanks dat hij even met een wat minder modieuze outfit en een grote bril de film begint, transformeert hij al snel in een betere geklede man en verliest hij zijn bril. Verder wordt de film gevuld met de andere stereotype mannen, die dankzij de tips van de dating cursus succesvoller proberen te worden in de dating wereld. Dit zorgt wel voor wat komische momenten, maar de meeste van deze momenten zijn ook wel wat aan de voorspelbare kant.    

vrijdag 7 augustus 2020

Alles is zoals het zou moeten zijn

 Alles is zoals het zou moeten zijn is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Ruud Schuurman, de regisseur van verschillende De Club van Sinterklaas films en 100% Coco New York.

In de film krijgen Iris (Barbara Sloesen) en Pieter (Jelle de Jong) samen hun eerste kind, maar na de geboorte biecht Pieter op dat hij dit kind nooit gewild heeft en hij stiekem ook een andere affaire heeft. Samen met zijn andere vriendin vertrekt Pieter naar Afrika en laat Iris en hun nieuwe kind achter. Iris belandt zo in een alcoholistische depressie en zet zo haar moederschap, sociale leven en baan op het spel. Samen met haar vriendinnen probeert ze haar leven weer terug op de rails te krijgen om weer een verantwoordelijke volwassenen te zijn die meer kans heeft om aan een nieuwe relatie te beginnen.

Deze nieuwe Nederlandse romantische komedie is gemaakt door een regisseur van kinderfilms en een scriptschrijver die meer scripts heeft geschreven voor tv-series. Doordat deze film door beginnende mensen is gemaakt, verandert de film al snel in een bekende en voorspelbare film. De film lijkt veel op de Soof en Bridget Jones films.

De personages in de film zijn ook niet echt personages waar je als kijker echt medelijden voor hebt, want de meeste zijn rijke egoïsten die hun eigen ruiten ingooien. In plaats van je tijd en geld aan deze film te verspillen, kun je beter een Soof of een Bridget Jones film terug kijken op Netflix. 

Door het standaard script van de film komt de cast verder ook wat standaard over als personages die je wel eens eerder in andere romantische komedies hebt gezien.    

zondag 14 juni 2020

Rundfunk: Jachhtwachter

Rundfunk: Jachterwachter is een nieuwe komedie film en spin-off van de tv-serie Rundfunk. De film is geregisseerd door Rob Lücker, die ook alle afleveringen van de tv-serie heeft geregisseerd.

De film gaat over de camping HIVO waar de hardwerkende wachtopzichter (Yannick van de Velde) alles eigenhandig draaiende probeert te houden. Hij moet zo verschillende campinggasten tevreden proberen te houden. Wanneer de wachtopzichter leert dat de beroemdheid Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) ook naar camping HIVO komt, ziet hij dit als een zege en een kans om de camping populairder te laten lijken. Wat de wachtopzichter alleen niet weet is dat Ronnie op de camping probeert onder te duiken voor gevaarlijke criminelen. Als de wachtopzichter leert waarom Ronnie naar de camping is gekomen, moet het duo leren samen te werken om zowel de camping als hun eigen levens te redden van de criminelen.

De tv-serie Rundfunk stond bekend om zijn sadistische humor en ditzelfde soort humor wordt ook weer in de film gebruikt, alleen dan op een wat meer overdreven manier. Zo kunnen fans van de serie of mensen die om sadistische humor kunnen lachen ook van de humor in deze film genieten. De humor is alleen niet zo goed bedacht of geschreven zoals in de tv-serie, want in de film komen de komische momenten wat meer willekeurig of wat te geforceerd over. Vooral de meer geforceerde komedie momenten komen al snel wat voorspelbaar over.

Onbedoeld speelt de film wel op een komische manier in op de actualiteit van de zomervakantie van 2020. De meeste Nederlanders zeggen namelijk dat ze dit jaar op vakantie gaan in eigen land, omdat ze vanwege de Corona situatie liever veilig in eigen land blijven. De film maakt zo toevallig op een wat overdreven manier situaties op een Nederlandse camping en dingen die je hier voorkomen of gebeuren wat belachelijk.

Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout zorgen samen voor komische en passend acteerwerk in de film. De rest van de cast spelen leuke stereotype personages die je ook op een wat minder overdreven manier kunt verwachten terug te zien op een Nederlandse camping. Hun personages komen ook wat over als de typetjes uit de tv-serie Rundfunk.

vrijdag 14 februari 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

De Beentjes van Sint Hildegard is een nieuwe komedie drama geregisseerd door Johan Nijenhuis, de regisseur van Toscaanse bruiloft en Verliefd op Ibiza.

De film gaat over het 35 jaar getrouwde echtpaar Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege). Met de jaren heeft Jan wel steeds meer het gevoel gekregen dat Gedda hem wat verstikt en hem zelf steeds minder zelf laat doen en beslissen. Om zijn vrijheid wat meer terug te krijgen, besluit Jan zich expres wat vreemd te gedragen in de hoop op een gesloten afdeling van een verzorgingstehuis te belanden om zo te ontkomen aan zijn control freak van een vrouw. In dit verzorgingshuis weet hij een bevriende arts te informeren over waarom hij ervoor gekozen heeft om te doen wat hij heeft gedaan. Zo weet hij zonder dat zijn vrouw er iets van weet stiekem het verzorgingshuis weer te verlaten, maar nu moet hij zien voor hoe lang hij zijn vrouw voor de gek kan houden met zijn aparte plannen.

Het script van deze film is geschreven door cabaretier Herman Finkers zelf en is zo goed gevuld met nuchtere komedie waar de cabaretier bekend om staat. Zo heeft hij regisseur Johan Nijenhuis geholpen met het maken van een geheel andere film dan hij normaal vaak maakt. Johan Nijenhuis is namelijk bekend als regisseur van gelijke soort romantische komedies. Samen hebben de twee heren er ook voor gekozen om de film in en rond Twente te laten afspelen, waardoor de meeste van de cast allemaal Twentse spreken.

Ondanks dat Herman Finkers als cabaretier met droge humor in zijn shows meestal voor komedie zorgt, hebben ze hem naast zijn aparte acties en wat kleine geintjes ervoor gekozen dat deze komedie drama film toch meer een drama is geworden.

Dit is voor Herman Finkers pas zijn eerste echte rol in een film, want hij heeft voor deze film alleen kleien rollen gespeeld in verschalende tv-series. Ondanks dit gebrek aan filmgeschiedenis zet hij zijn rol in deze film toch goed en geloofwaardig neer. Samen met Johanna ter Steege komend de twee goed over als twee getrouwde mensen die toch wat te lang bij elkaar zijn gebleven wat uiteindelijk ten kosten begint te gaan van hun relatie.      

vrijdag 31 januari 2020

Onze Jongens in Miami

Onze Jongens in Miami is het vervolg van de eerste Onze Jongens film. Deze film is weer geregisseerd door Johan Nijenhuis, die ook het eerste deel heeft geregisseerd. 

In de film is stripper Jorrit (Jim Bakkum) weer single en komt samen met zijn vriend Bas (Martijn Fischer) op het idee om een stripclub te openen in Miami. Het gebouw dat ze wilde gebruiken om te veranderen in hun nieuwe stripclub, blijkt een enorme bouwval te zijn. De twee moeten nu samen met vrienden eerst het bouwval zien om te toveren in een geschikt gebouw om een stripclub van te maken. 
Tijdens het verbouwen leren ze dat ze met concurrentie te maken krijgen van de lokale strip en liefdesafdeling van een man genaamd koning Pablo Ramirez (Jason Cerda). Ondanks deze concurrentie geven de jongens hun hoop en plannen niet op en gaan door met hun verbouwing om zo hun eigen stripclub te kunnen beginnen. Tijdens de verbouwing ontmoet Jorrit Lola (Eva van de Wijdeven), die net zoals Jorrit ook uit Nederland komt en stripper als beroep heeft, maar dan bij koning Pablo. Zo verandert koning Pablo voor Jorrit naast een concurrent op het werkgebied ook in een concurrent op het liefdesgebied. 

De eerste Onze Jongens film van 2016 was wat bedoelt als een Nederlandse versie van de Hollywood film Magic Mike, maar naast het strippen van de personages in deze film had de film verder niet echt een verhaal. Gelukkig lijkt deze film zo niet op het vervolg van Magic Mike waar de film vele personages verloor, want in deze tweede Onze Jongens film komen er juist nieuwe personages bij en bevinden ze zich op een nieuwe locatie. In dit vervolg proberen ze meer een verhaal toe te voegen aan de film. Dit wordt helaas niet zo succesvol gedaan, want voor 115 minuten gaat de film meer over de simpele concurrentie verhalen. De film wordt verder gevuld met stripscènes, die naast de extra verhaallijnen toch het draaipunt van de film blijven.
Zo is deze film vermakelijk voor kijkers die voor bijna twee uur gewoon domweg naar strippende mannen en een paar strippende vrouwen willen kijken zonder dat ze zich verder op een echt verhaal hoeven te concentreren. 

Omdat er niet echt een verhaal in de film zit zorgt de cast er gewoon voor dat ze verleidelijk over komen voor de kijkers van de film met hun goed getrainde lichamen en meer hoeven ze eigenlijk niet te doen.